Як захистити техніку від перепадів електрики

Нічого не змінюється - українські міністерства шукають шляхи виходу із складної ситуації, а українці страждають від регулярного відключення світла. Міненерго усуває проблеми з браком вугілля, а користувачі ноутбуків лагодять пристосування, які перегорають із-за раптового відключення електрики. Після того, як ми отримали кілька десятків звернень від власників комп'ютерів і телевізорів, у яких перегоріли блок живлення та інші важливі комплектуючі, ми вирішили дати вам декілька корисних порад.

Як забезпечити постійну напругу?

Найпростіший спосіб, до якого звертаються практично всі експерти, - це купити генератор електроенергії, який стовідсотково забезпечує постійне джерело струму. Він працює на бензині і коштує від 4 тис. грн. Дорого? Купіть джерело безперебійного живлення, який дозволить техніці працювати кілька годин поспіль без електрики. Ваша привілея перед сусідами коштуватиме в такому випадку від 600 грн. 


Як мені захистити техніку від перебоїв напруги?

Якщо не вдалося забезпечити себе безперебійною подачею струму, можна подумати про те, щоб застрахувати техніку від поломки, якщо світло все-таки згасне. Купіть стабілізатор напруги - забезпечуючи постійну напругу в 220 вольт, він буде нести відповідальність за захист техніки від перепадів струму. Пристрій коштує від 400 грн. 

Ще одним варіантом захисту при перепаді електрики є реле, яке відключає прилади. Ви можете купити пристрій на всю квартиру або розеточное реле, для коженго приладу окремо. В залежності від того, яке реле ви виберіте, вся техніка або окремий прилад відключаться при перевищенні напругою встановлених параметрів. Реле на квартиру буде коштувати 300 грн, а розеточне - близько 150 грн. Для того щоб встановити реле, позначте робочу норму пристрою (наприклад, максимальна напруга для холодильника і телевізора знаходиться на позначці 240 вольт). 

Ще одна проста порада від фахівців звучить так: вимикайте техніку з розетки, якщо не користуєтеся нею в даний час! Крім того, що ви захистите її від згоряння та пошкодження, ви будете щомісяця економити близько 8% рахунку за електрику.

До кого бігти, якщо обладнання не вдалося вберегти від перепадів?

На жаль, незважаючи на детальну консультацію та безліч порад фахівців, багатьом користувачам не вдається врятувати техніку від пошкодження. Сервісний центр «Технарі» регулярно здійснює ремонт телевізорів. Ми ремонтуємо персональні комп'ютери, які, згідно зі статистикою, страждають найчастіше, і монітори. Якщо у вас перегорів блок живлення ПК (цей випадок не підпадає під гарантію), найоптимальнішим виходом буде звернення до наших фахівців - за кожну наступну послугу ви будете платити все менше і менше! 

Для постійних клієнтів загальний обсяг знижок доходить до -50%!