Що робити з домашньою технікою і як убезпечити будинок їдучи у відпустку на Новорічні свята?

Новорічні свята – час відпустки, час насолоджуватися вечорами біля каміна, час відвідати або зібрати всіх родичів і друзів. Або ж підкорювати нові вершини на гірськолижних курортах або ніжиться під сонцем в теплих країнах. Але в зв'язку з цим виникає закономірне питання: що ж робити з домашньою технікою і як убезпечити ваш будинок на час вашої відсутності?

Історії про те, як сусіди затопили чиюсь квартиру, поки були на морі, або навіть гірше - забули вимкнути електроприлад, що призвело до короткого замикання і займання, на жаль, зовсім не рідкість. 

Що потрібно зробити, їдучи у відпустку?

Відключити воду

Здається, ця рада не потребує додаткової реклами. Напевно, немає таких читачів, яких в дитинстві батьки не привчили перевіряти газ, воду і світло, виходячи з дому.

Але майте на увазі, що мова йде зовсім не про те, щоб просто закрутити крани, а про те, щоб перекрити вентиль і запобігти надходження води у водогін в квартирі.

Більш того, переконайтеся, що ви перекрили воду для вашої пральної машинки, оскільки відомо чимало випадків, коли апарат вимкнений набиралася вода. Це особливо стосується більш дешевих моделей. Як результат подібного недогляду, машинку доводиться здати в ремонт, особливо якщо води набралося трохи, і вона весь час вашої відсутності перебувала всередині барабана. У гіршому випадку ви затопите сусідів.

Перекрити газ

Знову, здавалося б, що абсолютно логічна річ, про яку пам'ятають усі. 

Але з огляду на небезпеку, яку криє в собі невиконання цього пункту, ми все ж візьмемо на себе сміливість нагадати вам про те, що вентиль на газопроводі повинен бути закритий наглухо.

Залишити холодильник порожнім

В залежності від моделі вашого холодильника, вам необхідно розморозити або ж просто протерти його перед від'їздом. Справа в тому, що, перебуваючи в закритому стані, холодильник набуває неприємний запах, який можна запобігти, просто видаливши бруд із внутрішніх стінок.

Якщо ж ви все ще боїтеся освіти цього запаху, то варто помістити в холодильник кілька таблеток активованого вугілля або лимонну часточку. Крім того, вам необхідно видалити з холодильника все швидкопсувні продукти. Переконайтеся також. Що задня стінка холодильника суха, інакше можуть постраждати важливі складові апарату, і по приїзду вам доведеться віддати його на ремонт.

Все почистити і залишити відкритим

Після того, як ви відключите всі прилади від електроживлення, вам необхідно буде залишити всі дверцята трохи прочиненими. Цього важливо для того, щоб запобігти скупченню там вогкості і влаштувати своєрідне провітрювання. Ця рекомендація стосується все електроприладів, які так чи інакше пов'язані з водою. Холодильник, як ви розумієте, відкривати не слід.

Більш того, вам також необхідно переконатися, що в електроприладах немає ніяких відходів. Так, обов'язково почистіть в пилососі мішок, фільтри – в кавомашині, залишки води – в електрочайнику, і т. д. Це вбереже вас від неприємних сюрпризів по поверненню таких як корозія, забивання шлангів і знос внутрішніх компонентів.

Відключити всі електроприлади

Пройдіться по квартирі і переконайтеся, що всі електроприлади, включаючи настільні лампи, кавоварку, пральну машину та зарядні пристрої не підключені до мережі.  Таким чином, у разі короткого замикання або інших неполадок всередині мережі, ваша квартира не постраждає.

Більш того, так ви заощадите на електроенергії, яка вживається, навіть коли прилад не працює активно. Не включайте «сплячий режим» чи «енергозбереження», так як перепади напруги в мережі під час вашої відсутності можуть зруйнувати внутрішні компоненти техніки.

Придбати стабілізатор напруги

Якщо у вас ще немає цього дива техніки, то від'їзд на тривалий час – це найкращий привід обзавестися їм. Саме завдяки цій штучці, ви зможете стабілізувати напругу в мережі і запобігти сильним перепадам. 

Він коштує досить дешево, але користь приносить неймовірну.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам зберегти найкращі спогади про вашу відпусткуі, що не зіпсована неприємними ситуаціями по поверненню додому. Бережіть себе та свою техніку і насолоджуйтеся відпочинком у ці чудові свята!

Ссылка на гидру без тора и еще