Найпопулярніші несправності Xbox 360 та шляхи їх вирішення

Червоне кільце смерті перша і найвідоміша несправність Xbox 360 з моменту її запуску в продаж. Характеризується трьома червоними вогнями, створюючи 3/4 кола, навколо кнопки включення.


Більшість, якщо не всі, зі світлових помилки в консолі Xbox 360 пов'язані з перегрівом. Найбільш поширеною проблемою є тріщини на материнській платі, що пов'язано з помилкою в проектуванні консолі, яка була виправлена ​​в наступному покоління Xbox 360 S.

Але незважаючи на внесені модифікації приставки Xbox все ще страждають від перегріву. Щоб його уникнути, тримайте Xbox в добре провітрюваному приміщенні і переконайтеся, що охолоджуючі вентилятори вільні від перешкод. Якщо ваш Xbox починає перегріватися, вимкніть живлення і дайте йому охолонути протягом години перед продовженням гри. Крім того, використовувати зовнішній вентилятор, щоб допомогти поширити повітря через пристрій.

Найчастіше перегрів проявляється як завмирання картинки в момент гри, що є результатом тривалого і повторюваного перегріву приставки. У такому випадку вимкніть пристрій і дайте йому повністю охолонути, і тільки після цього можна знову намагатися грати. Якщо проблема виникає повторно радимо звернутися до досвідчених майстрів, так як скоріше всього буде потрібно перепайки з'єднань на платі, з використанням професійного устаткування.

Також від перегріву може вийти з ладу блок живлення. Якщо приставка не працює, і ви переконалися, що проблема не з розеткою, але консоль як і раніше не включається, скоріше всього проблема з блоком живлення.

Перевірте індикатор на блоці живлення, якщо індикатор горить білим або оранжевим кольором, то блок живлення працює нормально. Якщо індикатор не горить, вимкніть Xbox з розетки та дайте йому охолонути протягом 20 хвилин, потім спробуйте підключити знову. Якщо він не загорівся, вам необхідно замінити блок живлення.

Якщо ж індикатор на блоці живлення горить, але пристрій все ще не включається, велика ймовірність того що необхідна заміни материнської плати.

Крім проблем з включенням Xbox, зустрічаються такі несправності як некоректна робота дисковода. Проявляється це клацаннями або скреготом в дисководі, або він зовсім не приймає диск, в такому випадку необхідна заміна дисковода.

У разі відсутності зображення на екрані телевізора переконайтеся, що кабель HDMI підключено до правильного порту. Кабель повинен бути підключений до "HDMI OUT TO TV" порту на задній панелі консолі. Також переконайтеся, що кабель підключений до відповідного вхідного порту на телевізорі. Якщо все підключено вірно, але зображення немає, скоріше всього проблема в HDMI кабелі.

Яка б несправність проявилась на вашому Xbox, будьте впевнені, що фахівці сервісного центру «Технарі» зроблять все можливе щоб повернути вам приставку в найкоротші терміни.