Чи корисно пити каву влітку?

Літо - довгоочікувана пора року. Час, коли на роботі мріємо про відпочинок, будуємо плани про подорожі, представляємо барвисті морські курорти. Це той період, коли скрізь яскраве сонце, гаряче повітря і розпечений асфальт. Але є невеликий мінус: при високій температурі організм зневоднюється, і ми відчуваємо втому.

Пити каву влітку шкідливо?

Здавалося б, все просто, пару літрів води - і енергія заповнена. Безсумнівно, вода — це обов'язковий напій у спеку і без неї неможливо прожити жоден день. А як бути любителям кави? На думку лікарів, у спекотний період гарячу каву вживати не бажано, тому що вона сприяє втраті вологи і сушить організм. Але якщо з ароматного напою завжди починається день або проходить зустріч за чашкою кави? Як підбадьоритися вранці або протягом дня, не зраджуючи своїм звичкам? 

Як правильно пити ароматний напій влітку

У багатьох приморських країнах ми помічали, народ п'є каву вранці, вдень і ввечері, насолоджується улюбленим напоєм і при цьому чудово себе почуває. І без цього ритуалу не проходить і дня. Можливо вони знають секрет? Але насправді все просто. У будь-якій кав'ярні або будинку, кава подається зі склянкою води.

Ця традиція існує сотні років ще з Давньої Греції і донині. І цьому є пояснення. Запиваючи кавою водою в першу чергу поповнюється запас рідини в організмі. Вода знижує концентрацію кофеїну і попереджає ризик підвищення артеріального тиску. Друга причина — це очищення смакових рецепторів і кожен наступний ковток кави, після води, стає таким же яскравим, як і попередній. І по-третє вода змиває темний пігмент, і зуби залишаються білими. Слідуючи цьому прикладу можна сміливо зробити висновок, насолоджуватися гарячим кава можна коли завгодно. 

Холодні кавові напої

Бажання пити каву гарячою не завжди є. А протягом дня можна підбадьоритися холодними коктейлями на основі кави. Такими як:

Фраппе

Один з найбільш популярних коктейлів. Напій грецького походження, найбільш популярний на Кіпрі і в Греції. Готується фраппе з допомогою міксера або шейкера. Ложка кави, цукор і невелику кількість води збиваються до утворення піни, додається колотий лід, вода і молоко за бажанням. Коктейль подається у високому скляному стакані. Урізноманітнити напій можна лікерами, морозивом, шоколадом.

Капучіно фреддо

Італійський класичний холодний напій. Щоб приготувати знадобиться молоко і еспрессо. У збите молоко додається еспресо, а вам вирішувати одну або дві порції.

Еспресо-лачіно

Якщо ви не любитель молока, це більш суворий варіант охолодженого напою, еспресо з колотим льодом.

Скандинавський еспресо-тонік

Назва говорить сама за себе. Коктейль просто незамінний в літні дні. У еспресо додається пару слайсів лимона, тонік, фруктовий сироп і вода.

Бамбл

Коктейль просто знахідка для любителів солодкого. В основі наш улюблений еспресо з додаванням карамельного сиропу, апельсинового соку і завершує цей тандем - колотий лід.

Айс капучіно

Класичне поєднання для любителів кави з молоком. Збите молоко з охолодженим міцним еспресо. Ніжний, підбадьорливий і ароматний напій.

Кава Гляссе

У перекладі з французької “гляссе”- це лід, але його тут немає. Одночасно простий і вишуканий. Змішайте охолоджену ароматну каву, ваніль, вершковий пломбір та отримайте холодний напій з французьким шиком.

Фрапучино

Чудовий, смачний і ніжний холодний коктейль. Тут прекрасно поєднуються кави, карамельний сироп, вершкове морозиво дуже смачне і ніжні збиті вершки. Коктейль не тільки смачний, корисний і поживний, але і порадує виглядом.

Кави з м'ятою і шоколадом

Така комбінація інгредієнтів не тільки відмінно освіжає, тонізує, бадьорить, але і охолоджує організм зсередини. Для приготування такої кави потрібна міцна кава, трохи чорного шоколаду, м'ятний сироп або лікер, морозиво. В каву розчинити шоколад, відфільтрувати від гущі змішати з усіма інгредієнтами і збити у блендері або шейкері. Подається з колотим льодом в скляному, високому, широкому келиху.

Бананова кава з морозивом

В основі міцна проціджена кава, морозиво і банан, нарізаний шматочками. Всі продукти змішуємо в блендері до однорідної маси. Потім суміш виливаємо в високий широкий стакан з колотим льодом, зверху прикрашають збитими вершками. Прекрасний варіант перекусити, освіжитися і насолодитися смачним десертом.  

Це тільки частина напоїв на основі ароматної, підбадьорливої та нічим незамінної кави. Кожен може обрати свій коктейль, удосконалити, доповнити цікавими інгредієнтами, спеціями, фруктами, сиропами, соками і в будь-якому поєднанні він буде шикарний. Насолоджуйтеся улюбленим напоєм в будь-який час року!