4 злісні звички, які "вб'ють" вашу клавіатуру

Клавіатура – це пристрій, який страждає в першу чергу, адже вона знаходиться так близько до людини! Так жартують Технарі, і… приймаються за стотисячний ремонт. Стоп! Запобігти поломці своєї клавіатури, відмовившись від цих звичок!

Звичка 1. Любов до неліцензійних програм. Як наслідок отримуємо програмний збій, з-за якого не працює клавіатура при запуску Windows.

Що робити: Не поспішайте засмучуватися, якщо після входження в BIOS не побачите, як світяться світлові індикатори. Просто перезавантажте машину, і комп'ютер усуне (можливо) програмний збій. Ще один варіант усунення несправності – перевстановлення драйверів. В інтернеті існує безліч рекомендацій, як самостійно встановити драйвер, але Технарі рекомендують не економити на послугах \сервісного центру, який відповідає за результат своєї роботи. Так, і ще. Причиною непрацюючої клавіатури нерідко є вірусна програма (яку близько 20% користувачів встановлюють разом з драйвером). Уникнути цього непорозуміння можна одним способом – встановити надійну програму антивіруса.

Звичка 2. Трапеза перед монітором. Як наслідок отримуємо сторонні предмети, не передбачені виробником: крихти, пил, дрібне сміття. А потім наші клієнти скаржаться, що клавіатура нестабільно працює!

Що робити: Згадати, що присутність сторонніх предметів в місцях контакту може спровокувати коротке замикання. Оскільки ви все одно не послухаєте поради не їсти за компом, рекомендуємо ретельно за ним доглядати. Регулярна (ну хоча б раз у півроку) профілактика ноутбука або комп'ютера назавжди позбавить вас від проблем! Крім того, що з її допомогою ви уникнете апаратного ремонту (він відбувається з причини перегріву пристрою), ваша клавіатура отримає надійний тотем від поломки!

Звичка 3. Агресивне і недбале ставлення до пристрою. У такому разі техніці забезпечено механичне пошкодження клавіш! Не дивуйтеся, що на вашій клавіатурі залипають кнопки, погано натискаються, ламаються (губляться) клавіші. Недбало ставлячись до тендітної електронній техніці, ми отримуємо якщо не пошкодження від падіння ноутбука або клавіатури, то вже точно вихід кнопок з ладу.

Що робити: Бути акуратнішим. Ні? Розуміємо, що це непросто. Тоді несіть клавіатуру в сервісний центр на ремонт. Там замінять потрібну клавішу, проведуть профілактику і повернуть вам справний пристрій.

Звичка 4. Розпивати напої в близькості від комп'ютера. Клавіатуру залили рідиною? Ця найбільша неприємність, яка могла трапитися! Ніколи не слухайте порад сушити клавіатуру феном і на батареї – все одно не допоможе.

Що робити: Від'єднати адаптер, зняти батарею, повністю знеструмивши пристрій. Доставити клавіатуру (ноутбук) в спеціалізований сервісний центр. Робити це потрібно дуже терміново, адже рідина, як правило, роз'їдає контакти, і клавіатуру доведеться відновити або замінити. Фахівці сервісних центрів знають, чим загрожує «природне» висихання клавіатури: вони чули безліч історій, коли після залиття користувачі «працювали рік, і все було нормально», але потім фізичні процеси брали своє, і клавіатура ламалася. Це неминуче, як схід сонця!

Погодьтеся, відректися від таких звичок не так вже й складно. Тільки спробуйте, і ваше життя стане легше!