4 причини НЕ ремонтувати ноутбук

Коли з улюбленим ноутбуком трапляється біда, то в першу чергу ставиш собі запитання: ремонтувати чи купувати новий? Багаторічний досвід ремонту ноутбуків дав можливість мережі сервісних центрів «Технарі» створити список причин з яких ноутбук краще відправити на залужений відпочинок та купити новий.

1. Ноутбуку вже більше 10-12 років

У переважній більшості випадків заміна деталей в таких ноутбуках не рентабельна. Реанімувати такі деталі також найчастіше позбавлені сенсу, так як вони попросту вже вичерпали свій моральний ресурс.

Але є винятки з правил. Якщо у вас раритетна модель ноутбука, або ви вважаєте, що його ремонт доцільний, ми зробимо все можливе щоб допомогти.

2. Ноутбук провів в солоній воді тривалий час

Солона вода вкрай згубно впливає на внутрішні елементи ноутбука (материнську плату, відеокарту, жорсткий диск і т.п.) запускаючи незворотний процес окислення. При таких обставинах відновити пошкоджені деталі практично неможливо, а заміна всіх окислених комплектуючих коштуватиме значно дорожче нового ноутбука.

3. Ноутбук переїхав автомобіль або він впав з 16 поверху

При таких пошкодженнях корпус ноутбука та системна плата будуть настільки деформовані, що їх заміна буде недоцільною з погляду вкладених грошей. Дані з такого ноутбука, можна буде скопіювати тільки якщо в ньому встановлений твердотільний накопичувач (SSD), якщо ж в ньому встановлений жорсткий диск (HDD), швидше за все, нічого відновити не вдасться.

4. Ноутбук побував в «п'яти-шести» сервісних центрах до нас

Ми, швидше за все, вже нічого не зможемо зробити на компонентному рівні, але спробуємо замінити деталь за конкурентною ціною. Радимо ретельно підходите до пошуку сервісного центру, адже це ваші гроші і ваша безцінна інформація, яка зберігається на ньому. Низькі ціни на ремонт в квартирах, ларьках і переходах, як правило, приховують за собою великі ризики.

В інших випадках ремонт ноутбука вельми доцільний, особливо зі стрімкою девальвацією національної валюти.

Нижче кілька причин, які ви можете порахувати за причини не ремонтувати ноутбук, але ми пояснимо чому таке уявлення помилкове.

Відсутність грошей

Мережа сервісних центрів «Технарі» надає конкурентні ціни та відмінні знижки (при комплексному ремонті ноутбука знижка досягає 50%), для постійних клієнтів можливі розстрочки та додаткові переваги.

Залиття молоком, чаєм та іншими «неагресивними» рідинами

Досвід наших фахівців показує - все відмивається та, як правило, працює далі. Вам варто скоротити термін впливу рідини на ноутбук, наприклад, якнайшвидше віддавши ноутбук фахівцеві в ремонт.

Стрибок напруги в мережі/коротке замикання

Як правило, перепад напруги впливає тільки на частину системної плати (або взагалі тільки на блок живлення), провівши ремонт можна і далі користуватися ноутбуком.

Розбита матриця

Матриця (екран) ноутбука аж ніяк не найдорожча деталь (за винятком дорогих ультратонких ноутбуків). Заміна матриці виконується досить швидко. Але важливо встановити не просто підходящу, а якісну матрицю, яка забезпечить комфортну яскравість та коректну передачу кольору.

Ноутбук не включається

Це може бути наслідком безлічі причин, яку можуть виправити як сервіс-менеджер безпосередньо в сервісному центрі (апаратна профілактика), так і в інженерному відділі. У кожному разі, в першу чергу ми проведемо безкоштовну діагностику, якщо ноутбук все ж виявиться не придатний до ремонту, то не знадобиться ніяких витрат.

Дуже рідкісний ноутбук та/або куплений не в Україні

Ми ремонтуємо ноутбуки на компонентному рівні, міняємо чіпи та паяємо плати незалежно від того, наскільки це популярна модель або виробник.

Якщо ж ви все ще сумніваєтеся ремонтувати ваш ноутбук чи ні, радимо вам звернутися за безкоштовною консультацією до наших менеджерів, як то кажуть «за поспит не платять». Зателефонуйте за номерами (044) 224-50-24, (067) 224-50-24, або напишіть нам на retail@technari.com.ua, наші менеджери вислухають та дадуть вичерпну відповідь на всі ваші запитання.