Все, що ви хотіли знати про хлібопічку

Хто не любить свіжий хліб? Ароматний, теплий з золотистою скоринкою. Що може бути краще свіжої випічки? Тільки свіжа випічка, зроблена своїми руками! Звичайно ж ми знаємо, яке це трудомістка справа зробити смачний хлібець. Ми пам'ятаємо, як господині місили тісто, намагалися знайти для нього правильне місце, щоб добре зійшло, годинами стежили і знову місили, випікали. А в результаті гори брудного посуду, кухня в борошні, і це в кращому випадку, якщо духовка слухняна. 

Зараз не часто є бажання або можливість здійснювати такий подвиг, витрачаючи багато часу і сил. Але на щастя з'явилася хлібопічка, справжня міні-пекарня для дому. Варто завантажити потрібні інгредієнти, вибрати відповідну програму, і диво-помічниця зробить все сама. Використовуючи хлібопічку легко регулювати вагу хліба, колір скоринки і час випічки.

Як влаштована хлібопічка?


Але як же це працює? Апарат виконує всі стадії випічки, суворо за правилами не пропускає ні один з пунктів. Тут не пройде спосіб “на око” “сьогодні додам щось інше” в рецепт. Хлібопічка прилад досить складний і складається з тістоміса, шафи для вистоювання тіста і власне шафи для випічки. Це теорія) насправді це простий багатофункціональний апарат і виглядає так. Корпус, може бути яким завгодно, залежно від виробника і ціни, може бути пластиковим або металевим, але на якість випічки це не впливає. 

Кришка корпусу напхана електронікою, для управління і вибору режиму. Також у корпусі є нагрівальний елемент ТЕН і обертовий механізм, який і є тістомісом. ТЕН створює умови духовки, тому хлібопічка апарат не швидкий. Ще тут є відерце з антипригарним покриттям, в якому власне відбуваються всі процеси приготування хліба. На дні відерця розташована лопатка-весло, яке відповідає за заміс тіста. При випіканні ТЕН нагріває відерце з тестом і повітря навколо. Кришка з віконцем, добре утримує тепло і дозволяє стежити за випічкою.

Який ваш вибір?


Виробники з кожним роком удосконалюють прилад, він стає більш крутим, додаються нові функції. Ваш вибір напряму залежить від потреб. Хочете випікати хліб і булки беріть апарат простіше. А якщо ви любитель домашнього джему або варення, придивляйтеся до хлібопічок з додатковими можливостями. 

Деякі апарати мають на кришці диспенсер, що дозволить закинути добавки в тісто, такі як родзинки, горішки.  Для великої сім'ї буде потрібно агрегат побільше. А маленька хлібопічка чудово впишеться в невелику кухню. Якщо у вас часто бувають перепади електроенергії, то вибирайте прилад з функцією захисту від збою електроживлення.

Турбота про хлібопічку


Щоб хлібопічка добре служила і часто радувала свіжою ароматною випічкою, звичайно потрібно до неї дбайливо ставиться. Ми вже знаємо, що відерце з антипригарним покриттям, тому обов'язково під рукою повинна бути силіконова лопатка, якщо потрібно щось додати. Якщо ж ви використовуєте цукор, будьте обережні, щоб не подряпати поверхню. Також слід знати, що інгредієнти, які додаються після замішування повинні бути сухими, щоб не прилипли до диспенсеру і це не завдало шкоди печі. 

При розмішуванні продуктів обов'язково виберіть рівне місце щоб хлібопічка не вібрувала і все добре перемішалося. Протяги теж не бажані в процесі випікання, особливо коли тісто підходить. Не замішуйте дуже густе тісто, щоб не пошкодити обертовий механізм. Після закінчення програми хліб потрібно вийняти з відра, а видаляти залишки продуктів і мити, слід тільки після повного вистигання. Прості правила і правильний вибір програми збережуть життя хлібопічки.

Ремонт - справа не проста


Але що якщо прилад перестав функціонувати? І які поломки зустрічаються найчастіше? Існує багато порад як полагодити хлібопічку в домашніх умовах. Відео з детальним керівництвом — це прекрасно! Але на жаль не всі вдома мають слюсарний верстат та профільну освіту. Тому краще звернутися в СЦ. А до цього простежимо як себе поводить агрегат і чим швидше ми помітимо зміни в роботі, тим швидше фахівець вирішить проблему. 

Вдома можна усунути тільки ті проблеми, які не потребують розбирання хлібопічки й заміні деталей. Якщо у вас пошкоджений шнур або джерело живлення. Кришка стала погано закриватися, можливо пошкодився ущільнювач. Але якщо ви помітили:

  • Не характерні звуки.
  • Обертовий механізм перестав працювати.
  • Хлібопічка погано гріє.
  • Прокручується весло.
  • Відсутнє живлення

обов'язково звертайтеся в СЦ, щоб вчасно усунути неполадки і повернути життя вашої помічниці.