Як перенести пошту на Gmail, якщо доступ до Яндекс або mail.ru обмежений?

Можливо ваш інтернет провайдер вже обмежує доступ до санкційних сайтів. Щоб не відчувати подібних проблем з доступом до пошти, рекомендуємо перенести її на інший поштовик, наприклад, Gmail. Про те, як це зробити, ми детально розповіли у статті «Як швидко і просто перемістити пошту або Яндекс Mail.ru на Gmail»

Багато постачальників інтернету вже обмежили доступ до російських ресурсів, що потрапили під санкції внаслідок указу Президента. Деякі власники поштових скриньок залишилися без доступу до електронної пошти, контактів, календарів. Багато користувачі встигли мігрувати на інші ресурси такі як: Gmail.com, Ukr.net, Outlook.com, Bigmir.net, I.ua. Якщо ви не опинилися в числі тих, хто встиг перевезти пошту – ми розповімо, як це зробити зараз.

У даній статті описаний вимушений процес обходу обмежень. Вкрай не рекомендуємо користуватися ним на постійній основі і продовжувати обходити блокування санкційних сайтів. Раніше ми вже радили користувачам і клієнтам піти від користування російськими поштовими сервісами, з тієї пори нашу думку про російських почтовиках не змінилося.

Як вибрати відповідний спосіб?

Способів обходу обмежень є кілька: від плагінів браузера до додатків, що вимагають права адміністратора системи.

  • турборежим браузера Opera «Opera Turbo». Сторінки, які ви відвідуєте, проходять через один з серверів компанії Opera.
  • Розширення для браузера. Chrome Економія трафіку, Tunnerbear. Chrome і Firefox Anonymox. Chrome, Firefox і Opera Frigate.
  • TOR. При використанні цього браузера ваш запит до сайту і відповідь від нього проходять звивистим і складним шляхом через ланцюжок проксі-серверів.
  • За допомогою веб-сервісу ProxFree. Цей сайт відкриває заблоковані ресурси через проксі-сервер і вимагають лише скопіювати посилання, наприклад, https://yandex.ua/

Найбільш простим, швидким і зручним способом є установка розширення для браузера.

Процес установки розширення

Розглянемо на прикладі установки розширення Anonymox для браузера Firefox. Для початку відкрийте браузер і перейдіть за посиланням http://www.anonymox.net/en.

Натисніть «Download Add-on». Браузер попросить у вас дозвіл на завантаження нового програмного забезпечення. Натискаючи «Дозволити».

Після завантаження розширення, браузер попросить дозвіл на установку:

Знов натисніть «Дозволити». Після успішної установки відкриється сторінка подяки від розробників.

Тепер ви можете тимчасово обійти обмеження доступу до своєї «санцкційної скриньки», щоб виконати перенесення пошти на інший поштовий сервіс, наприклад, Gmail.

Про те, як виконати перенесення, читайте у статті «Як швидко і просто перемістити пошту або Яндекс Mail.ru на Gmail»