Як уникнути перегріву смартфона

Ось і прийшла пора року, на яку ми всі так сильно чекали. Літо вже тут, проте люди чомусь не поспішають вибігати надвір. А й справді - перебування під відкритим сонячним промінням заняття мало приємне і шкідливе. Саме тому ми ховаємося в прохолодних офісах, вмикаємо кондиціонери і виходимо на вулицю лише у разі гострої необхідності або ж після настання приємних прохолодних сутінок.

Ви не єдині, хто страждає під час спеки

Ваш смартфон, який ви не випускаєте з рук і завжди тримаєте напоготові, куди б не йшли, страждає від спеки не менше за вас, а деколи і навіть більше. Ваш стільниковий нагрівається за усіх умов користування ним. Винна в цьому фізика, яка стверджує, що тепло виникає в результаті руху та дії, що постійно відбуваються всередині вашого смартфону. Якщо хочете зберегти телефон цілим та неушкодженим під час невимовної спеки - маємо для вас кілька корисних порад. І ви почуєте їх буквально за хвилинку. 

Чому ваш смартфон перегрівається?

Спершу, хочемо пояснити, що саме призводить до перегріву вашого мобільного пристрою, адже «попереджений значить озброєний.»

Промені сонця

Якщо ви часто залишаєте телефон під прямим сонячним промінням, він швидко перегріватиметься. 

І здається, що це очевидна річ, проте багато людей припускається цієї помилки. Не залишайте телефон без нагляду в спекотні дні.

Захисні чохли, що не дають телефону охолонути

Дуже часто чохли, що використовують власники мобільних пристроїв для збереження цілісності їх корпусу, і є причиною пошкоджень смартфонів.

Справа в тому, що вони не пропускають повітря і перешкоджають циркуляції необхідній для уникнення перегріву. Пам’ятайте це під час вибору чохла для вашого електронного «друга».

Забагато додатків, що споживають заряд

Процесор вашого телефону нагрівається залежно від того, скільки застосунків, ігор чи процесів ви використовуєте на смартфоні одночасно. 

Крім того, якщо ви завантажуєте та запускаєте потужні ігри чи застосунки, процесор може перегріватися в значній мірі, тому що йому необхідно багато  енергії, щоб підтримувати їх роботу.

Є декілька речей, на які вам варто звернути увагу

Нарешті постає питання того, як вберегти телефон від перегріву? Що саме ви можете зробити, щоб уникнути неприємних сюрпризів і подовшити життя вашого стільникового?

Не заряджайте батарею до 100%

Як би дивно це не звучало, фахівці не рекомендують заряджати  батарею вашого пристрою повністю, адже саме це часто є причиною перегріву смартфону. Орієнтовною позначкою, до якої вам варто заряджати телефон є 80%: саме так ви збережете батарею від перегріву, а часом, навіть, вибухів. Досвід показує, що батареї, які заряджали занадто довго можуть «надуватися», як повітряні кульки або ж просто ставати неробочими швидше, ніж зазвичай.

Не розряджайте батарею повністю

Оскільки перше, що страждає від перегріву – це батарея вашого пристрою, ми звертаємо на неї найбільше уваги. Отже, не варто дозволяти вашому телефону вимикатися через брак заряду. Оптимальним діапазоном заряду є від 30% до 80%, адже за умови 0% вам доведеться залишати телефон під’єднаним до мережі занадто довго. Як результат – він швидше перегріється.

Не завантажуйте ігри, що вимагають багато енергії

Для цього у вас є планшет, ноутбук або стаціонарний комп’ютер. Що завгодно, але не телефон, адже потужні ігри спричиняють інтенсивну роботу процесора, і як наслідок – перегрів. 

Не переглядайте відео впродовж дуже тривалого часу

Ця порада базується на тих причинах, що вже вказані вище. Незалежно від того, якою програмою для відтворення відео ви користуєтесь, вона споживає доволі багато енергії. 

Не тримайте увімкненими декілька додатків одночасно

Більшість власників смартфонів мають звичку тримати застосунки, якими вони користувалися у фоновому режимі, вважаючи, що це не шкодить роботі їх пристрою. Проте це не так: навіть у фоновому режимі, батарея перегрівається від надлишку робочих процесів.

Уникайте захисних чохлів

Будьте уважні при виборі захисних чохлів, адже вони теж можуть бути причиною перегріву процесора телефона. Переконайтесь, що вони пропускають достатньо повітря і дають корпусу охолоджуватися таким чином.

Ось і все, що ми маємо вам сказати з цього приводу. Бережіть свої смартфони і не дайте спекотному літу вразити ваш мобільний пристрій! А якщо ваш смартфон потребує ремонту, наші фахівці до ваших послуг!