Найпоширеніші причини поломки батареї ноутбука

Вибираючи ноутбук, головне достоїнство якого полягає в портативності, ми звертаємо увагу на тривалість його роботи без підключення до електромережі. Як правило, ейфорія від свободи і комфорту триває не більше 3-4 років. В один прекрасний день приходить розуміння, що ноутбук, який безвідмовно служив весь цей час, не може працювати без підключення до розетки більш ніж 30 хвилин. В особливо непередбачених (і, як правило, дуже важливих) ситуаціях він взагалі не працює без розетки!!!

У чому ж проблема?

Співчуваємо. Скоріше за все, акумуляторна батарея ноутбука зносилася. Цілком можливо, вас неодноразово попереджала про це операційна система. 

Тепер ноутбук не зможе працювати без підключення до розетки. Але і це ще не все - будь-який, навіть самий незначний, перебій в електриці може призвести до аварійного вимкнення ноутбука, що, в свою чергу, загрожує поломкою жорсткого диска (читайте - втратою всіх ваших даних).

Щоб уникнути таких наслідків, слід визначити знос батареї ноутбука і упевнитися, що акумулятор варто замінити. (Ви ж пам'ятаєте, що критичним порогом, при якому слід замінити батарею, є значення її зносу більше 70%?).

Що роблять у таких ситуаціях більшість користувачів?

Для того щоб виміряти відсоток зносу, багато користувачів звертаються до програми BatteryBar - її елементарно скачати в інтернеті. Натхненні своєю далекоглядністю, вони впевнені, що тримають ситуацію під контролем. Яке ж буває здивування, коли з'ясовується, що програма працює некоректно - показує недостовірне значення зносу (завищене або занадто занижене). А чого вони чекали від безкоштовного продукту? До того ж, маленький відсоток зносу не завжди є причиною короткочасної роботи ноутбука без мережі. Справа може бути в несправності материнської плати.

Дійте напевно!

Зверніться до професіоналів! Спеціалісти сервісного центру «Технарі» використовують для вирішення питань беттерічекер - професійне обладнання, яке з високим ступенем точності визначає відсоток зносу батареї. Крім того, прилад відновлює її, проганяючи по повільним циклам зарядки і розрядки.

Діагностика ноутбука абсолютно безкоштовна!

Спеціалісти сервісного центру визначать, що винне в неповноцінною роботі ноутбука - знос акумуляторної батареї або несправність материнської плати.

Зверніться в сервісний центр «Технарі», і ми відновимо автономність вашого ноутбука на найоптимальніших умовах!

Кожна друга послуга обійдеться вам ЗНАЧНО ДЕШЕВШЕ!

Ми почистимо систему охолодження від пилу і замінимо термопасту у вашому ноутбуці зі знижкою до 50%!

Наостанок, тримайте невелику пораду, яка допоможе уникнути швидкого зносу батареї.

Інженери сервісного центру «Технарі» радять живити ноутбук від розетки, не доводячи пристрій до самостійного вимикання. Вони впевнені, що головною причиною зносу батареї є часта і глибока розрядка.