Чистка ноутбука в домашніх умовах

Ноутбук потребує регулярного чищення – в це вже повірили ті, хто стикався з його ремонтом. На своїх помилках вони усвідомили, що більшість несправностей виникає із-за перегріву, причиною якого є запилена «начинка» пристрою.

Умовою для безперебійної роботи пристрою є чистка ноутбука від пилу!!!

Що цікаво - вам не обов'язково йти до фахівця. Проведіть чищення ноутбука від пилу в домашніх умовах.

Логічно, що для цього потрібно відкрутити кришку ноутбука. 

Що ви бачите? Якщо вентилятор - відмінно! Приступайте! Якщо ви не бачите вентилятора - краще не ризикуйте, самодіяльність може загрожувати неприємними наслідками. Не спокушайте долю, віддайте ноутбук фахівцям сервісного центру "Технарі".

Що потрібно для чищення ноутбука в домашніх умовах?

Озбройтеся наступними предметами:

- маленька викрутка (її розмір обов'язково повинен підходити до розмірів болтів на кришці ноутбука);

- латексні рукавички (купуйте в аптеці);

- пінцет;

- ватяні палички;

- пилосос;

- серветки (візьміть і вологі і сухі);

- термопаста (придбайте її в будь-якому магазині комп'ютерних комплектуючих);

- пензлик (підійде і косметичний).

Покроковий алгоритм чищення ноутбука в домашніх умовах

1. Обережно відкрийте кришку ноутбука, зібравши гвинтики і відклавши в сторону, щоб не втратити.

Корисна порада - сфотографуйте нутрощі ноутбука з відкритою кришкою. Так буде простіше зібрати його.

2. Акуратно, пінцетом, від'єднайте шлейф живлення вентилятора. Не пошкодьте проводки! Добре почистіть серветками кожну лопать вентилятора. Він повинен бути ідеально чистим!

Корисна порада - щоб вентилятор працював не так шумно, капніть в область тертя машинного масла.

3. Зніміть вентилятор і пропилососьте решітку радіатора, на якій накопичився пил. Включіть пилосос на найнижчу швидкість!

Корисна порада - при чищенні ноутбука краще відхилити убік насадку пилососа, а не скеровувати її на деталі.

4. Відкрутіть трубку охолодження, прикручену поруч з вентилятором чотирма болтами (знімайте їх у вказаному порядку). Зробивши це, ви відкриєте доступ до чипів - на їх кристали нанесена термопаста. Очистіть кристал чипа від старої термопасти, використовуючи суху серветку або ватяну паличку. Нанесіть новий шар термопасти, яка відповідає за проведення тепла і попереджає перегрів процесора - головну причину незворотного пошкодження пристрою.

Важливо! Ні в якому разі не торкайтеся до чипу або радіатора: відбитки ваших пальців - перешкода для теплопровідності. Слідкуйте, щоб на них не залишилися пил та бруд.

Корисна порада - вкручуйте болтики по діагоналі, встановлюючи трубку охолодження.

Погодьтеся, що дану процедуру може осилити практично будь-який користувач. Але далеко не у кожного є кілька годин, які треба на неї витратити. Якщо 2-3 години вашого часу коштують більше, ніж 250 гривень (стільки ми беремо за чистку ноута), або ж ви переконані, що ноутбуками повинні займатися професіонали, приносьте техніку в сервісний центр «Технарі». Звернувшись до нас, ви подаруєте своєму пристрою апаратну профілактику (чистка від пилу, заміна термопасти, змащення елементів вентиляції) - це продовжить життя вашого ноутбука на 2-3 роки!!!

Отримаєте нову техніку в сервісі «Технарі»!

Замовте у нашому сервісному центрі послугу «модернізація ноутбука», і прозрійте з нових можливостей свого старого друга. Мало того, що модернізація пристрою в «Технарях» обійдеться вам набагато дешевше, ніж у інших, менш компетентних фахівців, весь перелік наступних робіт ви отримаєте з істотною знижкою до 50%! 

Поспішайте - від такої смачної пропозиції відмовлятися, як мінімум, недоречно!