Біда! Фотоапарат не фокусується. Що робити?

Ви на відпочинку. Слухаєте шум моря. Насолоджуєтеся чудовим заходом. Рука тягнеться до фотоапарата. Ви робите знімок і… викидаєте його в корзину. Це брак. Фотоапарат не фокусується. Відпустка під загрозою. А ви – на роздоріжжі. Можна діяти двома способами. Впоратися самому або звернутися до фахівців. 

Що робити, якщо фотоапарат перестав фокусуватися

Можливо, ви перейшли в ручний режим? В такому випадку, поверніться в автоматичний режим фоусировки. Тепер камера знову буде аналізувати знімки, обертаючи колесо фокусування, а ви отримаєте чіткі кадри для звіту в соцмережах.

Як варіант, можна впевнитися в коректному налаштуванны фокусування. Загляньте в меню фотоапарата, вибравши опцію «налаштування фокусування».

Якщо нічого не допомогло, можна згадати  про проблеми з об'єктивом. Спробуйте зняти його, знову поставивши на місце. Може бути, відійшов контакт?

Корисувачі, що самостійно керують налаштуваннями камери, можуть покрутити колесо фокусування. Плавне обертання кільця дозволяє управляти фокусом, згладжуючи пероходи між точками фокусування.

Спроби налаштувати фотоапарат не увінчалися успіхом? Пора задатися метою і знайти сервісний центр. Швидше за все, ви зіткнулися з поломкою. Чого саме – тушки фотоапарата або його об'єктива, ви можете перевірити самостійно. Для цього потрібно просто «спробувати щастя» з одним об'єктивом. Якщо ситуація не налагодиться, швидше за все, справа в поломці фотоапарата.

Причини поломки фотоапарата, який робить розмиті фото

Камера може не фокусуватися в таких випадках:

  • Потрапляння піску в фотоапарат. На пляжі це часто буває. Пил і гострі частинки піску можуть доставити багато неприємностей – потрапивши в механізм висунення об'єктива, а також механізм автофокусу, вони неминуче призведуть до поломки.

  • Механічні пошкодження. Такі можуть трапитися в будь-яку пору року. Сюди відноситься падіння фотоапарата (особливо з відкритим об'єктивом), необережне поводження і відсутність чохла. Пошкодження будь-яких деталей об'єктива, внутрішніх барабанів, шестерень і мотора фокусування гарантовано принесуть своєму власникові багато неприємних емоцій.

  • Звичайний знос. Ні одне щастя не може тривати вічно. І об'єктив фотоапарата, і його спалах, як і всі деталі, загалом-то, мають свій термін придатності. В залежності від правильності і акуратності його експлуатації, власник пристрою може «керувати часом»: скорочувати або подовжувати термін коректного використання.

Ось ми і підійшли до найголовнішого. Того, про що не втомлюються говорити Технарі. Будьте обережні з технікою!

А ні - несіть зламаний пристрій в найбільшу мережу сервісів ремонту фотоапаратів