Все, що ви хотіли знати про блендер

Блендер - це електричний прилад, не так давно увійшов у ряди кухонного начиння, встиг завоювати увагу сучасних господинь. Але цікавий факт у тому, що початок свого розвитку пристрій отримало ще на початку минулого століття.

Трохи історії

У 1922 році у США винахідник Стівен Поплавські розробив прототип сучасного блендера. За його задумом прилад був призначений для змішування води з сиропом і кристалами вуглекислоти, щоб в результаті отримувати газовану воду. 

На той момент блендер мав тільки одну функцію змішування. Це було зручно для створення коктейлів та напоїв, чим блендер і заслужив популярність.

Пізніше колишній співзасновник відомої на той момент компанії Hamilton Beach Manufacturing Company Фред Осиус, побачивши потенціал даного пристрою, в 1935 році удосконалив його. Так з'явився знаменитий блендер Waring, який міг не тільки перемішувати рідину, але і нарізати і подрібнювати продукти до консистенції пюре. Ціна такого пристрою в той час становила близько 30 доларів (що приблизно дорівнює еквіваленту 540 доларів в 2017 році) і не всім було по кишені, але завдяки успішній рекламі блендери зайняли свою нішу в громадських закладах, таких як готелі та ресторани. А в 1954 році продали мільйонний екземпляр.

Історія створення і вдосконалення пристрою не легка, щоб сьогодні ми оцінили простоту і швидкість у використанні.

А який блендер у вас?

Пройшовши всі етапи розвитку, блендер став незамінним на кухні. І обійшовши своїх далеких попередників, сьогодні апарат легко підібрати на будь-який смак. Відомо два типи блендерів стаціонарний і занурювальний.

Стаціонарний блендер складається з корпусу з мотором, і чаша, яка встановлюється на корпус. Мотор приводить в рух ніж, що розташований на дні чаші. Найчастіше такий блендер використовують для приготування соусів, коктейлів і пюре. 

Особливістю приладу є те, що він не вимагає вашого втручання, досить покласти продукти і натиснути кнопку. Мінус лише в великих габаритах та неможливість приготування маленьких порцій. А вибрати треба тільки той, який підходить саме вам. І так давайте розглянемо обидва різновиди блендерів.

Занурювальний блендер складається з знімного продовгуватого корпуса і змінних насадок. Посуд для роботи з таким приладом може бути будь від глибокого пластикового стакана до звичайній каструлі, в залежності від бажаної порції. 

Особливість і великий плюс заглибного блендера — це компактність, функціональність. Можливий бездротовий варіант. Недолік такого електроприладу - це потреба постійно тримати в руках і періодичне виникнення бризок.

А як бути з потужністю?

І це повністю залежить від потреб. Чим вище потужність, тим більше у блендера можливостей. Якщо ви хочете з допомогою приладу подрібнювати овочі, готувати супи пюре або збивати вершки, то відмінно підійде блендер з потужністю 200-500 Вт. Якщо ви плануєте працювати з більш твердими продуктами, такими як горіхи, заморожені фрукти, овочі або лід, вибирайте блендер з потужністю від 600-900 Вт. Для замішування тіста підбирайте блендер потужністю від 1000 Вт.

Турбота, догляд і блендер все переживе

Використовуючи блендер щодня, ми суттєво скорочуємо витрати часу на приготування їжі. Процес стає легким і цікавим, а страви різноманітніше і смачніше. Тому для тривалої експлуатації та безвідмовної роботи кухонного помічника слід пам'ятати про профілактику. Це обійдеться набагато дешевше, ніж ремонт. 

Кілька простих правил для роботи з блендером:

  • Використовуйте тільки рекомендовані виробником продукти.
  • Правильно вибирайте швидкість для роботи з різними інгредієнтами.
  • Застосовуйте насадки за призначенням.
  • Уникайте максимальних навантажень.
  • Чистіть і не допускайте попадання вологи в корпус.
  • Після використання блендера всі насадки промивайте з миючим засобом.
  • Не збирайте електроприлад, якщо насадки вологі.
  • Не намагайтеся полагодити блендер в домашніх умовах.

Не все ж, якщо ви виявили незначне відхилення в роботі блендера довірте його діагностику і ремонт фахівцям. Досвідчений майстер визначить рівень складності поломки і вчасно надасть допомогу. Звертайтеся в сервісний центр у будь-якому районі міста та якісний ремонт вам забезпечений.