Поради з ремонту клавіатури

У нашій статті розглянемо таку ситуацію, як поломка клавіатури.

Більшість з нас стикалися з такою проблемою, коли клавіатура починала «вередувати», наприклад, якісь клавіші починали заїдати, залипати і т.д.

Коли такий момент настав, марно говорити про те, чого не потрібно було робити, адже всі ми розумними заднім числом.

Через, що можуть виникати проблеми:

  • пролито сік, чай, каву або інші різні рідини, через які деякі клавіші просто злипаються

У такому разі, потрібно клавіатуру розібрати і почистити, протерти. Для цього клавіатуру протирають, акуратно поіддівається плівка (до речі, на плівці є «шляху» створені з матеріалу струмопровідного). Якщо вам помітно, що ці «шляху» протерлися - буває після промивки, то досить просто скористатися графітовим олівцем: провести під лінійку, відгинається і протирається. Відразу хочемо зауважити, що для цього її доведеться розібрати, інакше ефект від промивання, буде мінімальним і не завжди досягається потрібний результат. Тому, якщо ви ще хочете, щоб ваша улюблена клавіатура продовжувала і далі працювати (особливо, якщо вона не з дешевих), то краще її віднести в сервісний центр.

Коли будете розбирати клавіатуру, то акуратно всі дрібні деталі складайте в одне місце, щоб потім нічого не втратити, дуже зручно, постелити, наприклад, папір, нехай навіть шматок шпалер, краще однотонного кольору, щоб всі запчастини було видно.

  • попадання крихт

Якщо людина звикла пити чай, кава з булочками, печивом і т.д., то обов'язково в клавіатурі буде багато крихт. Для цього достатньо взяти пилосос і «пропилососити» клавіатуру; більшість крихт залишиться вже в мішку пилососа, а клавіатуру стане краще працювати.

  • стара клавіатура

З часом у клавіатури металеві кінчики (ще їх називають «вусики»), прогинаються і не відбувається контакту, тому клавіша не завжди спрацьовує. Таке відбувається від постійного стукоту по клавіатурі, сильних натисків, якщо звернете увагу, то в першу чергу, несправність буде на тих клавішах у клавіатури, якими найчастіше користуєшся. Така несправність дуже легко лікується, досить обережно підігнути ці металеві кінчики у клавіші і все буде в повному порядку, спробуйте зробити все акуратно, наприклад, пінцетом, тоді вам не доведеться мучиться і збирати клавіатуру назад, якщо ви її розбирали. До слова зауважимо, що далеко не завжди і не у всіх виходить зібрати все на місце.

Звичайно, якщо клавіш, що не завжди спрацьовують багато, то краще купити нову клавіатуру, а стару віддати дітям на вічне користування.

Не завжди можна реанімувати улюблену клавіатуру, наприклад, якщо пролилася рідина і потрапила на мікросхему управління, та її закоротило, то сміливо прощайтеся з нею, викидайте та купуйте нову.

Один невелика порада, як показує практика, якщо залили клавіатуру у ноутбука, то краще не займайтеся самостійним усуненням проблеми (якщо не вмієте і не знаєте що і як), краще зверніться в сервісний центр, наприклад в наш, де працюють люди, що розбираються в цьому питанні, і вам не доведеться купувати новий ноутбук через те, що ви намагалися самостійно щось в ньому полагодити.

Не забувайте періодично чистити клавіатуру ноутбуку пилососом, відсутність дрібних крихт та смітинок посприяє кращій роботі клавіш ноутбука.

Наостанок, хочемо дати кілька порад, щоб надалі уникнути ряд проблем, через що може не працювати клавіатура:

  • Постарайтеся дуже близько від клавіатури, та й взагалі комп'ютера, не їсти, пити (розуміємо, що це практично нереально, але все ж, варто дотримуватися обережності); саме тому в деяких компаніях керівництво не дозволяє їсти, навіть пити чай-каву на своєму робочому місці - поряд з комп'ютером, ноутбуком
  • Якщо у вас поганий настрій, не варто зриватися на клавіатурі і стукати по ній зі злості кулаком.