Як підготувати техніку до здачі в ремонт

Ноутбуки

Перед здачею ноутбука в ремонт рекомендується зробити резервне копіювання даних. Це дозволить звести до мінімуму ризики втрати інформації в разі несправності жорсткого диску. Якщо ваш лептоп був залитий, або в нього потрапила волога, не варто його вмикати або заряджати, рекомендується зняти батарею і хутчіш здавати в ремонт. У тих випадках, коли з'явилася поломка корпусу - не затягуйте із здачею в ремонт, тому що кожне відкриття-закриття кришки екрану може погіршити стан корпусу. Наполегливо не рекомендується підклеюють самостійно суперклеєм, виправлення наслідків суперклеюм - вельми непростий і тривалий процес.

Системні блоки, моноблоки

До даного типу пристроїв відноситься одна порада: робіть резервні копії даних, причому це стосується не тільки передремонтної підготовки, а й до звичних сценаріїв користування. Робіть резервні копії даних е рідше одного разу на місяць, бо відновити їх буде дуже витратною статтею бюджету.

iPhone, iPad

Компанія Apple подбала про те, щоб ви не втратили свої дані. В iPhone і iPad реалізована подвійна можливість резервного копіювання: хмарне сховище iCloud і локальна копія в iTunes. Виходячи з цього, резервне копіювання просто необхідно робити раз на тиждень, і зокрема перед здачею в ремонт. Якщо техніка залита або в неї потрапила волога - категорично не рекомендується включати і заряджати. Навіть після сушіння в рисі.

Планшети, смартфони, електронні книги

Як і в попередніх категоріях електронних пристроїв ми не рекомендуємо включати і заряджати техніку після залиття. Але, рекомендуємо створювати резервну копію даних, благо більшість виробників створили спеціальне програмне забезпечення. Також існує багато альтернативних програм для резервного копіювання від сторонніх розробників. Перед здачею в сервісний центр рекомендується виймати карти пам'яті і сімкарти з пристроїв. Часто в ремонт потрапляють пристрої з дефектом «неможливо зарядити телефон», в такому випадку потрібно відразу здавати пристрій в сервісний центр в комплекті з блоком живлення і кабелем синхронізації.

Фото і відеокамери

Фототехніку рекомендовано здавати без карт пам'яті, з зарядженою батареєю. Тушки дзеркальних фотоапаратів, по можливості, здавати з об'єктивом.

Ігрові приставки

Для консолей порад небагато, зате - корисних. Власникам XBOX, звертаючись в сервіс, потрібно здавати приставку в комплекті з блоком живлення, а власникам PlayStation - брати з собою джойстик. Якщо є проблеми з читанням дисків і не зчитується диск з грою, здавайте цей диск разом з приставкою.

Дрібнопобутова техніка

Перед здачею в ремонт із кавоварку потрібно злити всю воду, очистити контейнери від кавової макухи. Мікрохвильовки необхідно здавати без тарілки, тому що в ній немає потреби для діагностики, але вона крихка і може пошкодиться. Пилососи рекомендовано здавати без шлангу і мішку для збору пилу - для діагностики вони не потрібні, і сам пилосос буде займати менше місця.

Звертаємо вашу увагу, що для здачі техніки до нас в сервіс не потрібні будь-які документи, гарантійні талони, інструкції, паспорти та інші бюрократичні папірці, тому що ми негарантійний сервісний центр. Для ремонту потрібна лише техніка.