Як дивитися відео на планшеті? Розставляємо крапки над i

Планшет – це пігулка, яка вбиває нудні години і допомагає організму весело і цікаво провести час. Планшет, на якому неможливо дивитися відео, майже даремний. Тому, має сенс дізнатися, як дивитися відео на планшеті – фільми, кліпи і, на худий кінець, телевізійні канали. Прочитайте цю статтю, навіть якщо здається, що це елементарно – скрізь є свої нюанси.

Де дивитися?

Яке джерело відтворення вибрати? Адже воне не закінчується на торрент-роздачах і відео онлайн! Фільм або відео може зберігатися в мережі (домашній чи громадської).

Якщо брати домашню точку доступу, то нею можуть виступати роутер, ноутбук, а також Wi-Fi-модуль в комп'ютері. Щоб підключити вайфай на планшеті за допомогою ноутбука та ПК, додайте пристрій до домашньої мережі, у налаштуваннях якої потрібно попередньо відкрити учасникам домашньої групи підключення до інтернету. Для цього зайдіть в панель управління і перейдіть в категорію «Мережа та інтернет». Для підключення за допомогою смартфона потрібно зайти в налаштування, вибравши пункт «Бездротові мережі» і пройти в підкатегорію «Режим модему». Поставте галочку на «Точка доступу Wi-Fi». Все. Заходимо в інтернет, відшукавши на планшеті мережу.

Щоб підключити планшет через Wi-Fi-роутер, треба дізнатися про ключ безпеки. Зробіть це за допомогою інтернет-браузера. Зайдіть в роутер, прописавши в адресному рядку адресу 192.168.1.1 (вона однакова для всіх). У розділі WAN у підкатегорії Security в графі Password або Keyword записаний ключ безпеки.

Перегляд через домашню мережу позбавить вас від необхідності постійно копіювати дані на флешку або планшет. Просто зайдіть в попередньо розшарену теку з фільмами, виберіть потрібний ролик, насолоджуйтеся!

Інші справи з громадськими мережами, що найчастіше належать невеликому провайдеру, в якого є ftp-сервери з зібраними на них фільмами, музикою, іграми і т. і. Вбийте в адресний рядок адресу ftp, після чого скачайте файл на великій швидкості.

Як дивитися?

Найпопулярніша програма для перегляду відео на планшеті – це MX Video Player. Додаток може відкрити файли будь-якого обсягу, якості і типу (для останніх доведеться окремо завантажити кодеки). Деякі користувачі вибирають VLC Player – він ідеальний для перегляду потокового відео – прямих трансляцій спортивних подій, телевізійних каналів.

Перегляд на планшеті відео онлайн раніше вимагав встановлення Flash Player, але сьогодні нові ресурси, що переходять на технології, уникають його. Якщо у вас операційна система Windows і Linux, виберіть будь-який ресурс (їх в мережі - безліч) і натискайте «Play». Для відтворення відео на iPad встановіть будь-який браузер – наприклад, Puffin Web Browser.

Найпростіший спосіб дивитися відео онлайн – відкрити Youtube через будь-який браузер на планшеті. Приємно, що для системи Android доступний окремий додаток Youtube, який спрощує навігацію і перегляд роликів.

Щоб жодна дрібниця не зіпсувала враження від перегляду, бажано упевнитися в наявності таких атрибутів:

- якісне інтернет-з'єднання (Wi-Fi, але 4G краще);

- гарне розширення дисплея планшета. Тут і думати нічого – чим вище розширення, тим більш якісне відео ви отримаєте;

- потужність процесора – теж важливий параметр. Якщо у вашого планшета слабкий процесор, вчіться, як обробляти відео за допомогою спеціальних програм!

Ось і всі рекомендації, як дивитися відео на планшеті. Удачі!