Як отримати платну программу на iPhone безкоштовно?

Якщо Ви власник пристрою на iOS, то Вам, напевно, хоча б раз приходила в голову думка, що непогано було б отримувати платні додатки безкоштовно. Все-таки, ціни в App Store досить «кусючі».

Деякі користувачі дізналися про Джейлбрейк і це стало для них рішенням, а велика частина вирішила, що не такі вже в «яблучному» магазині і страшні ціни. Однак, швидше за все, обом групам хотілося б мати девайс, який не зламували, але при цьому з можливістю отримувати платний контент, не витрачаючись на нього. І подібний метод є!

vShare – це китайський (хто б сумнівався) магазин додатків. У ньому є величезна кількість ігор і всіляких інших програм. Його принадність у тому, що він встановлюється на гаджет незалежно від наявності на ньому Джейлбрейку. Розрізняються лише типи установки. Інструкцію по цій самій установці я тут приводити не буду, її легко можна знайти на неосяжних просторах Інтернету. Тут будуть тільки позитивні і негативні риси такого способу отримання контенту.

Позитивні моменти

Отже, позитивні сторони vShare:

  • Очевидно, безкоштовний доступ до неймовірного кількості додатків
  • Необмеженість цього доступу (тобто, не з'явиться після завантаження якогось кількості програм вікно, що повідомляє, що потрібно заплатити, або користуватися магазином далі не вийде)
  • Можливість завантажувати кілька додатків одночасно
  • Можливість налаштувати магазин під себе (якщо завгодно, завантаження буде зупинятися блокування телефону або програми будуть викачуватися навіть з 3G, незалежно від їх обсягу)

Негативні моменти

Негативні сторони теж є і їх чимало. Все ж, мова йде про китайський магазин. Як і майже всі з Піднебесної, магазин працює з величезними проблемами:

  • Завантаження повільне до неможливості. В App Store Ви скачаєте гру вагою в кілька гігабайт з тією ж швидкістю, з якою в цьому магазині буде викачуватися програма в пару десятків мегабайт, а може і швидше.
  • Окрім низької швидкості завантаження, вона ще й загрожує збоями, що означають скачувати доведеться заново.
  • Встановлення не поступається за швидкостю завантаження, так що якщо вирішили безкоштовно отримати щось на зразок «GTA: San Andreas» чи «Assassin’s Creed Identify», то приготуйтеся чекати довго. Дуже довго. Зате в позитивні риси можна записати, що цей магазин допомагає розвивати терпіння.

  • Вище, в плюсах, було сказано, що можна налаштувати завантаження додатків через 3G, пам'ятаєте? Так от, налаштувати можна, тільки сенсу не буде. Завантажити хоч щось вийде виключно через Wi-Fi.
  • Завантажуючи програми з таких магазинів, можете забути про своєчасні оновлення, адже поки вони з'являться в тому ж vShare, пройде не менше кількох днів, а може і тиждень. І швидкість оновлення зовсім не відрізняється в кращу сторону від швидкості завантаження та установки.
  • Всілякі класні новинки з App Store будуть недосяжною мрією, адже, знову ж таки, вони будуть з'являтися з величезним запізненням.

Для більш чіткого розуміння, наскільки скачування з vShare повільне, наведу приклад. Я вирішив протестувати магазин і завантажити легеньку іграшку, всього 200 мегабайт об'ємом. Скачувалась вона 2 години, навіть трохи більше. І швидкість при цьому змінювалася в діапазоні від 10 до 200 кб/сек. Коштує подібний додаток долар. Здається мені, що перераховані вище складності коштують більше.

А зараз я вам розповім за етику (з)

Тепер перейдемо до негативних моментів не з практичної, а з етичної точки зору. Ви, можливо, помітили, що етичний аспект я на початку обійшов. Почнемо з того, що підтримувати розробників абсолютно необхідно, адже інакше вони просто перестануть створювати контент. До того ж, практично на всі додатки час від часу бувають знижки, причому досить серйозні.

Висновок

vShare і подібні магазини, напевно, можуть стати рішенням у разі, якщо гаманець зовсім вже худий. Проте, якщо можливість купувати контент легально є, то краще скористатися нею. Труднощі безкоштовного скачування додатків і грошові витрати на їх придбання непорівнянні.